معمولاً خانم های باردار به سرماخوردگی و یا آنفولانزا دچار می شوند که نیاز به مراجعه ی فوری به پزشک دارد. در دوران بارداری آنفولانزا بسیار خطرناک می باشد و علاوه بر مشکلات تنفسی شدید باعث زایمان زودرس یا نوزاد کم وزن حین تولد می شود و یا حتی منجر به مرگ جنین در داخل رحم خواهد شد. به همین خاطر به مادران باردار توصیه می شود که حتماً قبل از اقدام به بارداری یا در حین آن از واکسن آنفولانزا استفاده کنند چرا که همه ی این مشکلات را از شما و فرزندتان دور می کند.
علائم آنفولانزا در بارداری
معمولاً آنفولانزا را در بارداری همانند یک سرماخوردگی می باشد به همین خاطر ممکن است با سرماخوردگی اشتباه گرفته شود و سبب بی اهمیتی مادر باردار شود و حتماً در صورت علائم های زیر به پزشک مراجعه کنید:
- سردرد های شدید(که معمولاً کل سر را در بر می گیرد)
- تب و لرز
- بی اشتهایی و تنفر از غذا
- درد عضلات قسمت های مختلف بدن مانند شانه و گردن و …
- خستگی و بی حالی
علائم سرماخوردگی که ممکن است با آنفولانزا در بارداری اشتباه شود :
علائم سرماخوردگی در بارداری
- همه علائم بالا با شدت کمتر
- سرفه و آبریزش بینی
- عطسه و گلو درد
- در برخی افراد اسهال و استفراغ
بنابراین با داشتن هریک از علائم بالا باید به پزشک خودتان مراجعه کنید و در صدد درمان برآیید.
واکسن برای پیشگیری از آنفولانزا در بارداری
معمولاً دکتر به مادران بارداری که فصل های سرد سال هستند به دلیل خطر بالای آنفولانزا برای جنین استفاده از واکسن آنفولانزای فصلی را تجویز می کند. بنابراین در طی دوران بارداری اگر مادری از این واکسن استفاده کند هیچ خطری جنین او را تهدید نمی کند حتی قبل از باردار شدن اگر در فصل سرد سال هستید بهتر است از واکسن آنفولانزا استفاده کنید چون فواید زیادی در پیشگیری از آنفولانزا وجود دارد.
درمان آنفولانزا در بارداری
همان طور که می دانید آنفولانزا یک بیماری ویروسی ست که معمولاً داروی خاصی برای سر کوک این بیماری وجود ندارد ولی به هر حال برای کم آبی و خروج این ویروس از بدن داروهای خاصی وجود دارد که پزشک اگر باکم آبی مواجه شده باشید به شما سرم تزریقی تجویز می کند. برای کاهش تب معمولاً از استامینوفن استفاده می شود و بهتر است مایعات و آب فراوان در این دوره استفاده کنید تا از کم آبی بدن در طول بارداری جلوگیری کنید. بهترین روش استراحت در بستر می باشد چرا که در طی آنفولانزا در بارداری نباید بیش از حد فعالیت کنید و پس از درمان حتماً برای پیگیری از وضعیت خود و فرزندتان به پزشک مراجعه کنید.
حالا با توجه به عوارض آنفولانزا می خواهیم بدانیم سرما خوردگی در بارداری خطرناک است؟
باید بدانید که سرماخوردگی برای مادر و جنین خطرناک نیست ولی حتماً باید در صورت وجود به پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری از سرماخوردگی در بارداری
- بهداشت فردی را رعایت کنید.
- از افراد بیمار دوری کنید.
- از دست دادن با افراد در طول بارداری دوری کنید و یا مرتب دستان خود را بشویید.
- از مسافران بازگشته از سفر دوری کنید.
- واکسن آنفولانزا را بزنید.
کلام آخر: در طی دوران بارداری در صورت داشتن علائم بارداری از داروها خودسرانه استفاده نکنید چرا که داروهایی مانند قرص سرماخوردگی به دلیل خاصیت منقبض کنند عروق در سه ماهه اول و ایبوپروفن در هر سه ماهه های بارداری به خصوص سوم برای جنین خطرناک هستند. در صورت وجود علائم حتماً به پزشک مراجعه کنید.
بارداری و زایمان ، ویلیامز ، انتشارات گلبان نویسنده بهرام قاضی جهانی
ویدیوهای مرتبط
سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا ۲ سال می پردازد.