به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات در رابطه عاطفی

0
1175
افکار
افکار

شجاع بودن به معنای عدم وجود ترس نیست. در واقع, شجاعت همواره با مقداری تردید و عدم اطمینان همراه است, اما فرد شجاع در هر صورت از این احساسات عبور میکند. این اصل در روابط عاطفی ما هم دیده میشود. وقتی تصمیم میگیرید وارد یک رابطه عاطفی شود, لزوما ترس خود را کنار نمیگذارید. اما زمانی که یاد میگیرید در مورد شکست ها, موفقیت ها یا ناراحتی هایتان با طرف مقابل حرف بزنید رابطه ارزشمند و عمیقی را شکل میدهید. آیا به سختی میتوانید در مورد افکار و احساساتتان صحبت کنید؟

در این بخش 6 روش برای کمک به این مسئله را به شما معرفی میکنیم: 

اشتباهاتتان را بپذیرید

یکی از مشکلات رایج در روابط عاطفی این است که غرور افراد مانع از این میشود که به اشتباهاتشان اعتراف کنند و مسئولیت آن را به عهده بگیرند. برای اینکه راحت تر در مورد احساساتتان حرف بزنید باید از عیب هایتان آگاه شوید. اغلب, به دلیل ترس از ناامیدی و رها شدن روی برتر بودن خودمان تمرکز میکنیم. بنابراین, به جای اعتراف به اشتباهمان سعی میکنیم غرورمان را حفظ کنیم تا شریک زندگیمان ما را مورد قضاوت قرار ندهد. اما این کار فقط شرایط را پیچیده تر میکند. برای شکستن دیوارهایی که اطرافمان ساخته ایم, باید به خوبی خودمان را بشناسیم و برای رشد و پیشرفتمان فضای کافی ایجاد کنیم.

بدون تلاش سریع برای حل مسئله به نیازها و مشکلات شریک زندگیتان گوش کنید

یافتن راه حل برای مشکلاتی که با آن مواجه میشوید اهمیت زیادی دارد اما در شرایطی که با احساسات آزار دهنده رو به رو شده اید این کار برایتان سخت است. بنابراین, زمانی که شریک عاطفی شما با مشکلی مواجه شده باید درد و رنج او را درک کنید. ممکن است بتوانید با ارائه پیشنهاد های مناسب به حل این مسئله کمک کنید, اما گاهی همسرتان تنها به یک شانه برای گریه کردن نیاز دارد. پس علاوه بر اینکه در مورد افکار و احساسات خودتان صحبت میکنید باید به عواطف همسرتان هم توجه کنید.

رهایی از حس کنترل کردن

اگر به طور عادی یک فرد هدایت گر یا مدیر هستید مشکلی نیست. اما اگر عادت دارید در همه مسائل مربوط به خودتان و همسرتان تصمیم گیری کنید نمیتوانید احساسات و افکارتان را با او به اشتراک بگذارید. شاید این نیاز به کنترل کردن, ناشی از ترس شما از پیش آمدن شرایط ناخواسته است.

اگر این رفتار سلطه جویانه را کنار نگذارید و اجازه ندهید شریک عاطفی تان ابتکار عمل را در دست بگیرد, ممکن است وارد رابطه یک طرفه شوید. پس سعی کنید از حس کنترل کردن همیشگی رها شوید. با این کار به همسرتان نشان میدهید به او اعتماد دارید. در غیر این صورت از نظر او حقیر هستید و به سختی میتوانید در بحث ها به توافق برسید.

بدون احساس شرم و خجالت خود واقعیتان را نشان دهید

به خودتان اطمینان داشته باشید و هرگز احساس نکنید باید شخصیتتان را پایین بیاورید یا از خوب بودنتان بترسید. اگر به خواندن کتاب های خاصی علاقه دارید یا میخواهید در فعالیت های خداپسندانه شرکت کنید این کار را انجام دهید. تظاهر به عدم علاقه به موضوعاتی که واقعا برایتان مهم هستند, شما را از یافتن شریک عاطفی که به شخصیت واقعیتان احترام میگذارد دور میکند.

یادتان باشد, داشتن عقاید یا نظرهای متفاوت با شریک زندگی مسئله بدی نیست. شما نباید برای بودن در کنار کسی در مورد شخصیت واقعیتان مصالحه کنید. همچنین نباید برای بیرون آمدن از شرایط سخت در رابطه همیشه به شریک عاطفی تان متکی باشید, چون این اعمال نشان دهنده وابستگی متقابل است نه به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات. گاهی اوقات لازم است خودتان را اثبات کنید و در صورتی که همسرتان خود واقعی شما را نبیند نمیتواند در مورد افکار و احساساتش حرف بزند.

بررسی واقعیت

به جای بی اعتبار کردن آنچه احساس میکنید, بهتر است با یک دیدگاه متفاوت این نکته را بررسی کنید که احساسات شما و اقدامات ناشی از آنها با واقعیت منطبق است یا نه. زمانی که احساس ناراحتی میکنید ممکن است با تصورات بدی که نسبت به خودتان دارید باعث تحریف واقعیت شوید. به همین دلیل, لازم است برای تشخیص واقعیت از شریک زندگیتان کمک بگیرید.

زمانی که در احساساتمان گرفتار میشویم به سختی میتوانیم واقعیت را پیدا کنیم. از خودتان بپرسید آیا خواندن بیش از حد یک نوشته یا فکر کردن به اینکه همسرتان به شما خیانت میکند ناشی از تجربیات گذشته است یا نه. قبل از تعیین واقعیت به دنبال شواهد و مدارک باشید.

به احساس اطمینان همسرتان کمک کنید

علاوه بر اینکه عواطف, نیازها و افکارتان را برای همسرتان بازگو میکنید باید به افکار و نیازهای او نیز توجه کنید. اگر شریک عاطفی تان به سختی میتواند احساساتش را با شما به اشتراک بگذارد به او نشان دهید با سرعتی که خودش مایل است در این موضوع پیش میروید.

هر دو طرف باید موقع صحبت در مورد افکار و نیازهایشان احساس اطمینان کنند زیرا ترس از نادیده گرفتن این افکار از سوی فرد مقابل باعث میشود آنها را در ذهن خودمان نگه داریم و در موردش صحبت نکنیم. بهتر است با کمک روش های بدون پرخاش و فشار در مورد نیازهایمان صحبت کنیم. در نتیجه, بدون اجبار یا عجله میتوانید رابطه عاطفی عمیقی با همسرتان داشته باشید.

 

ویدیوهای مرتبط با این موضوع

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید