داشتن مربی و اهمیت آن در دستیابی به مهارتهای فردی و اجتماعی

0
1569
داشتن مربی
داشتن مربی

تقریباً همۀ ما این تجربه رو در زندگی خودمون داشتیم که کاری رو شروع کردیم و بعد از مدتی رهاش کردیم یا مثلاً تصمیم گرفتیم در یک زمینه ای مهارتی رو یاد بگیریم یا به دستاوردی برسیم، سراغ کتابی رفتیم، مشاوره ای گرفتیم در جلسه ای شرکت کردیم خلاصه مقدمات کار رو فراهم کردیم.

در ابتدا با انگیزه بالا اقدام کردیم ولی بعد از مدتی به دلایل مختلفی از قبیل عدم حصول نتیجه دلخواه در زمان مشخص یا گرفتاری های روزمره و مشغله های کاری دیگه دلسرد شدیم و ادامه ندادیم. مثال بارزش رو می شه توی تصمیم برای گرفتن رژیم غذایی یا شروع تمرینات ورزشی عنوان کرد. اول تصمیم می گیری از اول هفته شروع کنی بعد به خودت می گی چند روز بیشتر تا شروع ماه نمونده. بذار از اول ماه دیگه رژیم می گیرم یا ورزش کردن رو شروع می کنم. می دونی خود این به تعویق انداختن یک آفت بزرگه؟ به هرحال از اول ماه شروع می کنی، با وسواس روی میزان کالری غذاها سعی می کنی خوردنتو کنترل کنی، یا اگه قراره باشگاه بری سر تایم حاضر می شی و تمرینات ورزشی رو مطابق برنامه و طبق تعداد و زمانش انجام می دی.

مواظب کالری ورودی و خروجی که مصرف می کنی هستی ولی چند روز بعد مثلاً یه مهمونی دعوتی، با خودت می گی برای یک شب رژیم غذایی رو رعایت نکنم که اتفاقی نمی افته، میزبان هم بهت می گه یک شب که هزار شب نمی شه و تو رژیمت رو می شکنی. یا مثلاً چهارشنبه کارات تو شرکت زیاده و مجبور می شی تا دیر وقت سر کار بمونی و به باشگاهت نمی رسی، می خوای جاش تو خونه تمرین  کنی ولی وقتی می رسی خسته ای و حوصله شو نداری. دیگه کار از دستت در میره و بی خیالش می شی. دوباره هفته بعد وقتی می خوای شلوارتو که از خشکشویی گرفتی بپوشی و می بینی که دکمه اش بسته نمی شه. دوباره تصمیم می گیری رژیم بگیری و روز از نو روزی از نو.

اما چرا این چیزا همش اتفاق می افته؟

دلیلش ساده اس تو عصر حاضر ما نمی تونیم همه چیو تحت کنترل داشته باشیم، برای همه چی وقت داشته باشیم و همه چی رو بدونیم. مگه یه آدم چند ساعت در شبانه روز می تونه وقت داشته باشه با این همه کار و خواسته و مشغله، 24 ساعت که هیچی 50 ساعت هم باشه بازم وقت کم میاد.

تازه بر فرض محال وقت هم داشته باشی، آیا از همه چی آگاهی داری؟ همه چی رو می دونی؟ تو هر رشته ای تخصص داری؟ نه. اصلاً نمیشه.

پس چیکار باید کرد؟

باید مربی گرفت. این قضیه الان تو کشورای پیشرفته یه امر کاملاً عادی تلقی میشه. که امیدواریم تو کشور ما هم جا بیفته. می خوای پیشرفت فردی داشته باشی مربی می گیری، باهاش میای بالا. می خوای یه مشکلی تو زندگیت حل شه، مربی می گیری. باهات پروسه رو میاد تا به وضعیت دلخواه برسی. توی یه مراحلی از زندگیت علم و تجربه کافی رو نداری، خب یه مربی می گیری که هم بهت یاد بده هم در کنارت باشه و ازت پشتیبانی کنه. کارات رو رصد کنه و ایراداتش رو بگیره.

داشتن مربی چه مزایایی داره؟

داشتن مربی تو شئونات مختلف زندگی مفید ترین و کاربردی ترین راه پیشرفته. مربی به جای تو وقت میذاره، مانیتورینگت می کنه، فعالیت هات رو آنالیز می کنه، با استفاده از تخصصش راه درست رو بهت یاد می ده و از همه مهم تر همیشه در کنارته و میتونه قوت قلبت باشه.  می تونی باهاش صحبت کنی، ازش مشاوره بگیری و جواب سوالات و دغدغه هاتو بگیری.

چند وقت پیش داشتم بایکی از دوستانم صحبت می کردم، تازه بچه دار شده بود و می گفت: خودش و خانمش کلی تو این مدت دچار تنش و استرس بوده اند، تجربه ی فرزند اول، دور بودن از پدر و مادر، عدم اطمینان به توصیه ی دوستان و آشنایان، دغدغه های طولانی که هر لحظه براشون پیش میومده، گیج شدن میون هزاران مطلب درست و نادرست و غیرکارشناسی تو فضای مجازی و اینکه هر دقیقه که نمی تونی بری پیش دکتر یا ماما یا باهاش تماس بگیری. اصلاً مگه برات وقت میذارن؟ سرشون شلوغه، اصلاً نمی رسن. تازه کلی باید پول خرج کنی، خطر رفت و آمد توی شهر شلوغ و آلوده و پر ترافیک رو به جون بخری و هزارتا مشکل دیگه.

حالا اگه همین دوستم برای خانمش یه مربی مادران باردار و تازه زایمان کرده رو می گرفت و یک «همپای مادر» برای کوچینگ خانمش استخدام می کرد چقدر قضیه فرق داشت؟ کلی از نظر وقت و پول و انرژی تو زندگیشون جلوتر بودن و از همه مهمتر آرامش داشتن و خیال راحت که با هیچ چیز نمیشه مقایسش کرد.

 

پس باید از داشتن مربی تو زندگیمون استقبال کنیم و رفته رفته داشتن مربی های مختلف در عرصه های مختلف زندگی جزو فرهنگ رفتاریمون بشه تا راه خوشبختی و کامروایی برامون صاف و هموار بشه.

 

امیر جهان تیغ ، مدیر عامل نوکو

لینک های مرتبط با داشتن مربی

مامای همراه

سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید