بازی نوزاد از بدو تولد شروع میشود.بسیاری از والدین تصور میکنند نوزاد تازه متولد شده یا یک ماهه متوجه بازی با والدین نمیشوند و حتی فقط بازی را یک سرگرمی برای خودشان می داننداما میشود گفت این چنین نیست بلکه بازی با نوزادان بسیار به حس و تکامل فررندتان کمک خواهد کردو باعث رشد و تکامل بسیار مناسب آن خواهد شدو پیوند عاطفی بیش از پیش میان شما و فرزندتان برقرار میشود.
مدت زمان بازی
بازی از همان اوایل دوره ی نوزادی و بدو تولد باید انجام شود تا وقتی کودک بزرگ شود.
بازی نوزاد تازه متولد شده تا ۲ ماهگی
برای بازی با کودک تازه متولد شده شما میتوانید به آرامی در گوش فرزندتان زمزمه کنید حالا این زمزمه میتواند به صورت خواندن شعر و حرف های محبت آمیز باشد.یکی دیگر از بازی ها دراین دوره ماساژ دادن کودک می باشد.
ماساژ دادن میتواند حس لامسه فرزندتان قوی کند و باعث آرامش و تسکین درد های کولیکی و عضلانی میشود بهتر است در حین ماساژ دادن از یک موزیک آرامش بخش مناسب همراه با آواز های پدرو مادر استفاده کنید همان طور که میدانید جنین در داخل رحم به صدای پدرو مادر آشناست پس بعد از تولد میتواند آرامش ویژه ای به او بخشد.
بازی در ۲ الی ۴ ماهگی
دراین سن کودک شما رشد زیادی کرده و میتواند رنگ های زیادی را باچشم تشخیص دهد و از وسایل رنگی لذت می برد پس بهترین بازی با فرزندتان این است که اجسام رنگ رنگی را به او نشان دهید و موزیک ملایم شادی برای او بگذارید. این اجسام رنگی میتواند جغجغه های جذاب و صدادار باشد که برای کودک بسیار جذابند.این بازی به قدرت بینایی او کمک خواهد کرد.
در این زمان کودک ۴ ماهه پاهای خود راحرکت میدهد بهترین بازی این است که پاهای کودک خودرا در دست بگیرید و هرباری که او پاهایش راتکان میدهد صدای مناسبی از خود در آورید و باعث رابطه ی مناسبی بین حس شنوایی و لامسه شوید.
بازی در ۴ الی ۶ ماهگی
دراین زمان بهتر است برای فرزندتان شعر های کودکانه بخوانید. بچه ها در این سن به آینه علاقه مند هستند و با مشاهده تصویر خود در آینه شگفت زده خواهند شد و از آویز های بالای تخت خود لذت می برند و سعی میکنند دست و پاهای خود را به سمت این آویز های در دست شما ببرند.
بازی از ۶ الی ۹ ماهگی
در این سن کودک را روی شکم زخوابانید اسباب بازی مورد علاقه ی او را رو به روی کودک قرار دهید چرا که سعی میکند خودرا به آن برساند و سینه خیز حرکت میکند.
- در ۷ ماهگی کودک غلت می زند و پیچ و تاب میخورد پس او را روی زمین بغلتانید تا از این حرکت لذت ببرد.
- میتوانید او را درکارتن یا ماشین های بزرگ اسباب بازی قرار دهید و از این طرف به آن طرف حرکت دهید.
سن 9 الی ۱۱ ماهگی
در این سن فرزندتان چهار دست و پا حرکت میکند بهترین راه برقراری ارتباط این است اشیا های دوست داشتنی اورا از فرزندتان دور کنید چرا که با چهار دست و پا رفتن در جست و جوی آن برمی آید. با یک توپ در حالت نشسته با او بازی کنید و توپ را به سمت آن هل بدهید چرا که در ۱۰ ماهگی علاقه ی خاصی به هل دادن اجسام دارد و روند تکامل اورا با این کار سریع تر کنید.
- با او دالی بازی کنید چرا که به دالی بازی کردن واکنش نشان میدهد وبه صداکردن اسم خود واکنش نشان می دهد.
بازی در یکسالگی
- دراین سن کودک با کمک شما و گرفتن دستش چند قدم برمیدارد دستان اورا بگیرید و با اوقدم بردارید و بازی کنید.
- با انگشتان دستان خودوسایل را برمیدارد پس اسباب بازی های مناسب مانند مکعب های خانه سازی زیبا و رنگی را مقابل او قرار دهید و با آن ها خانه بسازید.
- به توپ بازی علاقه زیادی دارد سعی کنید با او توپ بازی کنیدچرا که قدرت حرکتی و اجتماعی اورا قوی تر می کند.
یک سالگی به بعد
بعد از این سن شما میتوانید با بازی های فکری با فرزندتان باعث رشد و تکامل مغز او بشوید پس حتما با تهیه بازی های فکری مناسب مثل جورچین و پازل و غیره با کمک خودتان با او بازی کنید و او را در این زمینه کمک کنید.
میتوانید با او نقاشی بکشید و درحین نقاشی کشیدن برای فرزندتان قصه مناسب نقاشی تعریف کنید.
کلام اخر
مادران و پدران عزیز شما میتوانید از بدو تولد تا ۱ سالگی و بعد از ان نیز با فرزندتان بازی کنید و آن هارا در رشد و تکامل حواس پنج گانه کمک کنید علاوه براین با آن ها باعث تقویت الگوهای رفتاری _اجتماعی و انطباقی و حرکتی خواهد شد.
منابع
- کتاب بهداشت مادرو کودک مایلز و سوسن پارسا و فیلم های سایت بی بی سنتر در باره بازی با کودک
- parents.com
- دسته ی ویدیو های فرزند پروری سایت نوکو
سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.
تو سایتتون ویدیو در مورد بازی کودک ندارین؟