خواب کودک و نوزاد ، مراحل مختلف و لزوم آن برای رشد

0
2003
خواب کودک و نوزاد
خواب کودک و نوزاد

خواب فرآیندی ست که موجب رشد مغز نوزاد و کودک می­شود. یک نوزاد طی یک شبانه ­روز حدودا 8-9ساعت می­خوابد. خواب در نوزادان علاوه بر حفظ انرژی و استراحت برای رشد مغز نیز مفید است.

خواب نوزادان 2 الی 3ماهه

معمولا همان­طور که گفته­ شد یک نوزاد طبیعی و بدون هیچ عارضه ­ای به مدت 8-9 ساعت درطول روز می­ خوابد اما بیشتر تایم خواب بعضی از نوزادان ممکن ­است در روزباشد و چندین ­بار در شب برای شیرخوردن از خواب بیدار شوند که این حالت بیشتر در نوزادان 2-3 ماهه دیده می­شود. نوزادان هر 3-4 ساعت نیاز به خوردن شیر مادر را دارند بنابراین اگر بیدار شوند این یک فرآیند طبیعی­ست و اگر تمام شب را بخوابند نباید آن­ها را برای خوردن شیر از خواب بیدار کرد مگر اینکه این کار به توصیه پزشک صورت بگیرد.

خواب نوزادان مراحل مختلفی دارد که در ادامه به آن می­پردازیم.

مرحله REM یا  حرکت سریع چشم­ها یا خواب فعال نوزادان

به این مرحله از خواب خواب سبک نیز گفته می­شود و حدودا نوزادان از 17ساعتی که می­خوابند 8 ساعت را در این حالت به سر می­برند.

دومین مرحله : خواب آرام یا خواب خاموش

در این مرحله خواب نوزاد سنگین است و بدون هیچ فعالیتی و حرکتی درحال استراحت ­است و تعداد ضربان قلب نوزاد طیف نوسانی محدودی دارد. نوزاد بدون هیچ حرکتی و حتی در مکان­های خیلی شلوغ درحال استراحت و خواب می­باشد.

شروع الگوی خواب نوزاد

الگوی خواب نوزاد در مرحله ­ی جنینی زمانی که سن جنین 32هفته می­باشد شکل می­گیرد و آغاز می ­شود پس جنین در سن 32هفتگی می­تواند بخوابد و بیدار شود.

خواب در نوزادان 5ماهه

معمولا وقتی سن نوزاد فراتر می­رود مثلا در 5ماهگی نوزاد معمولا به 12-13ساعت خواب در طول شبانه ­روز نیاز دارد الگوی خواب کودک به ­صورت همان مرحله Rem  و خواب آرام می­باشد با این تفاوت که ممکن­ است در طی شب کاملا بخوابد و حدودا 2بار برای شیرخوردن از خواب بیدار شود.

با وجود شرایط زیر می­توانیم به لتارژی یا همان خواب آلودگی نوزاد خود پی ببریم.

 

  • مالیدن چشم­ها
  • خمیازه کشیدن
  • گریه کردن
  • خیرگی به یک نقطه

باوجود هریک­ از این حالت­ها باید مکان خواب کودک را تاریک کنیم و با لالایی­ خواندن و … سعی کنیم که به خواب برود.

چند نکته برای خواب نوزادان و کودکان

 

  • اتاق خواب کودک نباید زیاد گرم و زیاد سرد بشد. چون گرمی اتاق باعث دهیدراته یا به­ هدر رفتن آب بدن نوزاد می­شود و سرمای زیادی نیز باعث مصرف انرژی برای گرم کردن بدن خواهد شد.
  •  درجه حرارت اتاق باید 25 درجه باشد.
  • هرگز نوزادان نباید روی شکم بخوابند زیرا سبب سندروم مرگ ناگهانی می شود .
  •  اسباب­ بازی و هر چیز اضافی را از روی تخت نوزاد بردارید.
  •  تخت محافظ­ دار استفاده کنید.

سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.

ویدیوهای مرتبط

مامای همراه

سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید