تاثیر هوای گرم سونا و سشوار در درمان کرونا

2
1147
درمان کرونا

 

طبق ویدیویی که هزاران بار دیده شده، تنفس در هوای گرم سونا یا سشوار می‌تواند سبب درمان کرونا شود. یکی از متخصصین کروناویروس توضیح داده، چنین ادعایی صحیح و تاثیر گذار نیست و طبق نظر یکی از زیست‌شناسان سلولی، هیچ مدرک معتبری مبنی بر درمان این ویروس با کمک گرما وجود ندارد.  

هوای گرم سونا و سشوار در درمان یا پیشگیری از کووید-19 بی‌تاثیر است.

این ویدیو بارها به طور گسترده در فیسبوک و یوتیوب دیده شد و بالاخره یوتیوب آن را به دلیل نقض استانداردهای مورد نظر حذف کرد. اما هنوز هم این ویدیو در وبسایت‌ها و صفحات مجازی وجود دارد و ادعا می‌کند که کروناویروس با گرمای حاصل از سونا و سشوار از بین می‌رود.  

راوی این ویدیو می‌گوید:

 چند دقیقه نفس کشیدن عمیق در هر مکان گرمی سبب کشته شدن درصد بالایی از هر نوع کروناویروس‌ آسیب رسان به دستگاه تنفس فوقانی خواهد شد. همچنین، قرار گرفتن در این هوای گرم برای بار دوم و سوم به مدت یک ساعت، باقی ویروس‌ها را نیز از بین می‌برد.

گوینده ادامه می‌دهد:

به سونا یا صحرا دسترسی ندارید؟ مشکلی نیست. سشوارهای دستی مخصوص خشک کردن موها که از قطعه حرارتی و یک فن ساخته شده‌اند و می‌توانند فورا هوای گرم تولید کنند، کروناویروس‌ها را سریع تر از بین می‌برند.

این ویدیو به یکی از صفحات سایت سازمان بهداشت جهانی (who) و یکی از مقالات مربوط به درجه حرارت از بین رفتن کروناویروس اشاره می‌کند. اما هر دوی این مطالب به درجه حرارت تاثیر گذار بر کروناویروس سارس ( یکی دیگر از کروناویروس‌ها که اولین بار در سال 2003 گزارش شد) در تست‌های آزمایشگاهی مربوط است نه در افراد آلوده.  

راوی این ویدیو با عنوان دکتر دن لی دیمک شناخته شده است. این وبسایت در معرفی دیمک توضیح می‌دهد که او دارای مدرک دکترای آموزش ( همین توضیح در بخش “درباره نویسنده” آمازون نیز آمده ) و مدیر عامل شرکت Future World است.  

این ویدیو در در وبسایت شرکت  Future World قرار گرفته و یک صلب ادعا را مطرح کرده:

 روش ارائه شده در این ویدیو ، درمان کرونا ویروس نیست! این روش توسط هیچ یک از مراجع بهداشتی تایید نشده است.

دکتر بنجامین نومان، ریاست گروه علوم بیولوژیکی دانشگاه ای اند ام تگزاس و متخصص در زمینه کروناویروس گفته، سونا و صحرا و استفاده از سشوار در کشتن کروناویروس بی‌تاثیر است.  

نومان گفت:

تنفس در هوای گرم سونا یا سشوار هیچ تاثیری در درمان یا پیشگیری از کروناویروس ندارد و این دو روش کاملا عجیب هستند.” نومان اضافه کرد: ” تکیه بر روش هوای گرم صحرا برای این منظور نیز به همان اندازه احمقانه است.

همچنین، او گفت:

” هیچ مدرک مستندی درمورد ارتباط دمای محیط با انتقال کروناویروس وجود ندارد و این موضوع بیشتر درباره مدت زمان مجاورت نزدیک با یک فرد آلوده است.بسیاری از روش‌ها که برای کمک به کووید-19 به کار برده می‌شوند به طور بالقوه می‌توانند این عفونت را تشدید کنند.”   

دکتر کارین لی روچ، استاد زیست ‌شناسی سلولی در دانشگاه کالیفرنیا ریورساید نیز گفته‌های نومان را تکرار کرد.  

لی روچ گفت:

 تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر درمان کرونا به وسیله گرما وجود نداشته است. 

او در مورد استفاده از سشوار  برای درمان کروناگفت:

” در این باره نیز هیچ شواهد علمی مبنی بر جلوگیری ابتلای افراد به کووید-19 وجود ندارد.”  

طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، شواهد موجود نشان می‌دهد که “کروناویروس می‌تواند در همه مناطق از جمله نواحی گرم و مرطوب شیوع پیدا کند.”  

هیچ یک از روش‌های ارائه شده در این ویدیو در بخش توصیه‌های وبسایت سازمان جهانی بهداشت در مورد کروناویروس دیده نمی‌شود.  

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا (CDC) در بخش پاسخ به سوالات خود این‌طور شرح داده است:

”  هنوز مشخص نیست که آیا آب و هوا و دما در شیوع کووید-19 موثر است یا نه.”  

هیچ یک از روش‌های ارائه شده در این ویدیو در توصیه‌های این مرکز در مورد پیشگیری و محافظت در برابر کروناویروس دیده نمی‌شود.  

کروناویروس جدید که در اواخر 2019 در چین آغاز شد، در سطح جهانی گسترش یافته و تاکنون بیش از 17 هزاران نفر در جهان به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. این ویروس منجر به بحران اقتصادی و بهداشتی در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی و ایالات متحده شده و دولت‌ها برای مقابله با آن با مشکل مواجه‌اند.   

طبق نظر سایت‌های خبری خارجی، بیش از 130 مورد اطلاعات، شایعات و باورهای غلط در مورد کروناویروس وجود دارد.   

 

پست های مرتبط

ویدیوهای مرتبط :

 

مقاله برتر وبلاگ نوکو

 

مشاوره رایگان کرونا ویژه بانوان

2 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید