درمان دندان درد دوران بارداری
در طی بارداری به دلیل هورمون ها مشکلات دندان پزشکی بیشتر به سراغ مادران خواهد آمد و بسیاری از مادران از این موضوع نگران هستند و به دندان پزشکی مراجعه می کنند و اینکه ترس رفتن به دندان پزشکی را دارند حالا می خواهیم در این مقاله راجع به درمان دندان درد و مراجعه دندان پزشکی در بارداری صحبت کنیم.
در دوران بارداری مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان، تورم لثه ها و عفونت و قرمزی آن ها که به این نوع تورم لثه ژنژویت دوران حاملگی نیز می گویند، درد دندان عقل وجود دارد که با توجه به ویار بارداری و استفراغ های پی در پی و کمبود کلسیم و رعایت نکردن بهداشت دندان و عامل هورمونی ایجاد می شوند به راحتی قابل درمان هستند اما یک خانم باردار بهتر است چه موقع به دندان پزشکی مراجعه کند؟
زمان مراجعه به دندان پزشکی در بارداری
بهترین زمان مراجعه به دندان پزشکی سه ماهه ی دوم است چراکه موارد قابل استفاده برای دندان و ترمیم آن ضرری برای نوزاد و مادر باردار ندارد. در سه ماهه اول به دلیل آسیب روی جنین در حال تشکیل ممکن است مواد قابل استفاده در دندان پزشکی تراتوژن زا باشند و آسیب عمده ای به جنین برساند و در سه ماهه سوم مواد قابل استفاده در دندان پزشکی ممکن است سبب زایمان زودرس شود اما اگر در سه ماهه ی اول و سوم بارداری کار دندان و ماده استفاده شد مادران باردار نباید نگران باشند چراکه حتماً باعث آسیب و زایمان زودرس نمی شوند بلکه بهتر است کارهای دندان پزشکی در سه ماهه ی دوم باشند.
نباید در طول بارداری از دندان پزشکی اجتناب کرد. بسیاری از مادران با توجه به عوارض گفته شده در سه ماهه ی اول و سوم ترجیح می دهند به دندان پزشکی مراجعه نکنند که کار بسیار اشتباهی ست و موجب عواقب وخیمی می شود که در زیر به آن می پردازیم.
عوارض بی توجهی به دندان درد و عدم مراجعه به دندان پزشکی در بارداری
- ژنژونیت یا تورم لثه که پرخونی لثه در دوران بارداری به علت هورمون های بارداری می باشد در اکثر زنان موجود دارد حالا همین مورد در صورت رعایت کم بهداشت باعث عفونت دندان خواهد شد که عوارض وخیمی می باشد و سلامت مادر و کودک را تهدید می کند بنابراین حتماً باید درمان شود.
- از دست دادن دندان و استخوان فک یا تحلیل می رود.
- عفونت پریودنتال: که باعث زایمان زودرس می شود در واقع این مادران در خطر 8 برابری زایمان زودرس و لیبر پره ترم نسبت به افراد عادی هستند.
درمان های دندان درد در دوران بارداری
- عکس برداری یا رادیولوژی از دندان که برای نرسیدن اشعه به نوزاد یا جنین پوشش محافظ برای نرسیدن اشعه x به جنین استفاده می شود.
- مواد بی حسی یا لیدوکائین: که از دوز مناسبی برای خانم های باردار استفاده می شود.
- دارو: بسیاری از داروهای دندان درد برای مادران باردار و جنین خطرناک هستند که از جمله ی آن ها به پوتیلا (Percocet) و اکسی کدون (oxycodone) اشاره کرد که باعث نقایص مادر زادی در جنین می شوند برای هرگونه مصرف دارو بهتر است با پزشک معالج یا دندانپزشک مشورت کنید.
- عصب کشی و کشیدن دندان و پرکردن آن با توجه به شرایط بیمار بهتر است بعد از زایمان صورت گیرد ولی پزشک با صلاح دید خود امکان دارد این سه مورد را انجام دهد.
سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.
منبع این مقاله
بارداری و زایمان، فصل مراقبت پروناتال، ویلیامز، ترجمه بهرام قاضی جهانی، انتشارات گلبان
پیشنهاد می کنیم دسته ویدیوهای بارداری وبسایت نوکو را از دست ندهید.