روش های برخورد با افرادی که دیگران را قضاوت میکنند
دنیا همیشه جای خوبی برای زیستن نیست. شایعه پراکنی و قضاوت عجولانه بسیاری از ما را آزار میدهد. ممکن است در خانه, محل کار , مدرسه یا مکان های عمومی چنین چیزی را تجربه کرده باشید. چطور میتوان از این قضاوت ها در امان بود؟ در این بخش7 روش برخورد با افراد قضاوت کننده را بیان میکنیم:
حرف ها و رفتارهایشان را شخصی برداشت نکنید
چنین کاری ممکن است سخت باشد چون ما ربات نیستیم و هر روز تحت تاثیر دیگران قرار میگیریم. اما, باید توجه کنید که دیگران نه تنها شما بلکه همه را مورد قضاوت قرار میدهند. در واقع, زمانی که اشتباه میکنند یا به بهترین شکل وظایفشان را انجام نمیدهند بیش از حد به خودشان سخت میگیرند. پس, یاد بگیرید که حرف ها و رفتارهای دیگران را شخصی برداشت نکنید. این کار بیشتر آزارتان میدهد.
شفقت و همدلی را تمرین کنید
در مورد دلیل قضاوت گر بودن دیگران با دیدگاه وسیع تری فکر کنید. شاید به دوش کشیدن بار سنگین خود انتقادی یا تردید به خود باعث شده دیگران را مورد قضاوت قرار دهند. فراموش نکنید, قضاوت کننده بودن دیگران به این معنا نیست که باید در مقابل آنها تسلیم شوید. در عوض, میتوانید به آنها کمک کنید تا از این رفتار بد و بیهوده خلاص شوند. بهتر است دلیل قضاوت کردن در آنها را کشف کنید. شما نمیتوانید طرز فکر دیگران نسبت به خودتان را کنترل کنید, اما میتوانید انسان بهتری باشید.
کودک درون آنها را ببینید
اینکه افراد بالغ باید همه چیز را بدانند تنها یک کلیشه است. از سوی دیگر, هیچ کس از کودکان چنین انتظاری ندارد. به جای قاطع یا ثابت دانستن رفتارهای دیگران, بدانید که شخصیت آنها همواره قادر به رشد است. شاید آنها بلد نیستند بهتر از این رفتار کنند و سریعا دیگران را مورد قضاوت قرار میدهند. شما میتوانید یک نمونه خوب برای آنها باشید و آنها را در شناخت رفتارهای اشتباهشان راهنمایی کنید.
به افرادی که شما را دوست دارند توجه کنید
چرا به جای توجه به افرادی که شما را مورد قضاوت های آزار دهنده قرار میدهند وقتتان را با کسانی صرف نمیکنید که برایتان ارزش زیادی قائل هستند و شما را دوست دارند؟ از خودتان بپرسید آیا باید اجازه دهم این فرد در زندگی من تاثیر گذار باشد؟ اگر جواب منفی است, دیگر نباید به قضاوت های او اهمیت بدهید. وقتتان را در کنار دوستان و عزیزانتان سپری کنید که از شما حمایت میکنند و باعث خوشحالیتان میشوند.
با تعیین حد و مرزها از خودتان دفاع کنید
برای انجام این کار نباید مثل روش قضاوت کردن آنها عجول باشید و از روی مهارت و بصیرت این حد و مرزها را مشخص کنید. برای شروع از کلمات “من” و “این” استفاده کنید. برای مثال:
- “من از نظرت/بازخوردت ممنونم, اما…”
- “من از کاری که میکنم راضی ام.”
- “این کار برای من اهمیت داره.”
- “این روش برای من بهتره.”
وقتی با چنین جملاتی صحبت میکنید , طرف مقابل از مواضع و آنچه برایتان اهمیت دارد آگاه میشود و به خوبی میتوانید با این شرایط مواجه شوید. اما, زمانی که جمله خود را با “تو” شروع میکنید او را مورد حمله قرار میدهید و بعد متهم میشوید. با این کار نمیتوانید مشکل را برطرف کنید.
بگویید متشکرم و سپس موضوع را عوض کنید
اگر فرد مقابل روی قضاوتش پافشاری میکند , قاطعانه از او تشکر کنید. با این کار در عین مودب بودن به او نشان میدهید دوست ندارید این بحث ادامه پیدا کند. کمی بعد, بحث را عوض کنید تا فرد از پرداختن به موضوع قبلی منصرف شود. با تغییر بحث میتوانید کنترل اوضاع را در دست بگیرید.
اگر میتوانید محل را ترک کنید تا آرام شوید
میتوانید از آن شرایط آزار دهنده دور شوید و خودتان را آرام کنید. اگر فرد قضاوت کننده مدیر, معلم یا اعضای خانواده شماست و نمیتوانید به راحتی از او دور شوید, قبل از اینکه دوباره با او برخورد کنید به خودتان کمی فرصت بدهید. در صورت لزوم, در مورد این مسئله از یک دوست, مشاور یا سرپرست کمک بگیرید.
پیشنهاد می کنیم مقاله ۶ ویژگی افراد دوست داشتنی را هم از دست ندهید.