صدابیزاری نوعی اختلال است که فرد به دلیل وقوع سر و صداهای عادی , دچار مشکلات عصبی میشود. این صداها شامل مواردی مثل جویدن, نفس کشیدن با صدای بلند , به صدا در آمدن وسایل فلزی, و حتی خمیازه و عطسه است. طبق تحقیقات انجام شده, افرادی که تحت تاثیر صدا بیزاری هستند, هنگام مواجهه با یک یا چند نوع از این صدا ها نوعی پاسخ جنگ یا گریز را بروز میدهند که منجر به عصبانیت یا فرار میشود. نتیجه ی این واکنش, به شدت صدایی که فرد را تحت تاثیر قرار میدهد وابسته است.
در این بخش, 4 حقیقت در مورد صدابیزاری که بسیاری از افراد از آنها مطلع نیستند را شرح میدهیم.
صدابیزاری یک اختلال روانی است
با وجود اینکه تشخیص صدابیزاری دشوار است, این عارضه نوعی اختلال روانی است و به بیماری هایی مثل وسواس و سایر بیماری ها شباهت دارد. متاسفانه, در حال حاضر درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. اگر شما از هر نوع صدا بیزاری رنج میبرید, بهتر است خود را از صداهای محرک دور کنید و با یک مشاور یا درمانگر در مورد این مسئله مشورت کنید.
برای دور شدن از این صداها میتوانید از این روش ها استفاده کنید: گذاشتن هدفون, استفاده از گوشبند, فاصله گرفتن از صداهای محرک و انجام مدیتیشن برای آرام شدن در زمانی که نزدیک صداهای محرک نیستید.
میسوفونیا یک مشکل رایج است
تا به حال صدای خاصی را تجربه کرده اید که منجر به واکنش های شدید درونی در شما شود؟ اگر چنین است, احتمالا شما بدون اینکه متوجه شده باشید, صدابیزاری را تجربه کرده اید. طبق یک پژوهش که روی 42 نفر انجام شده, مشخص شد که تقریبا نیمی از افراد از صدابیزاری رنج میبرند. این افراد به بسیاری از صداهای ناخوشایند که در اطراف وجود داشت ( مثل گریه ی کودک , جیغ و غیره) واکنش نشان دادند. همچنین, سایر افراد که صدابیزاری نداشتند هم نسبت به صداهای عادی که در قبل توضیح داده شد , واکنش های مشابهی را بروز دادند.
واکنش خشونت آمیز در زمان صدابیزاری
بعضی از افراد ممکن است در زمان تجربه ی صدا بیزاری , واکنش های متوسط تا شدیدی را از خود بروز دهند که این مسئله شایع نیست. این موضوع به دلیل پاسخ جنگ یا گریز در زمان قرار گرفتن در معرض صداهای محرک رخ میدهد. این واکنش , در کودکانی که صدا بیزاری در آنها تشخیص داده نشده اتفاق می افتد و بدون دلیل یا توضیح , نسبت به والدینشان با خشونت رفتار میکنند. با مراجعه به یک درمانگر و تشخیص دلیل این موضوع , کودک میتواند واکنش های خود را کنترل کند و کم تر در معرض محرک ها قرار گیرد.
میسوفونیا میتواند به بینایی مربوط باشد
بر اساس پژوهش های به عمل آمده , افراد مبتلا به صدابیزاری , علاوه بر مشکلات صوتی از مشکلات بصری نیز رنج میبرند. در این مورد, محرک های بصری همانند محرک های صوتی در بیننده منجر به پاسخ جنگ یا گریز و ناراحتی شدید , ترس و حتی خشم میشوند. این مسئله به دلیل آن است که صدابیزاری یک اختلال عصبی است که باعث حساسیت شدید میشود و در آن برخی محرک های شنیداری به اشتباه خطرناک تلقی میشوند. با وجود اینکه صدابیزاری مثل سایر بیماری های روانی خطرناک یا شدید نیست, اما میتواند بر کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد و تجربه ی دنیای پیرامون را سخت و گاهی ترسناک کند. گرچه در حال حاضر هیچ درمانی برای این عارضه وجود ندارد, اما با استفاده از راه های مختلف میتوان این مسئله را حل کرد. در صورتی که فکر میکنید به صدابیزاری دچار هستید, بهتر است با مشاور یا درمانگر در مورد این موضوع و روش های درمانی احتمالی صحبت کنید.
منابع علمی این مقاله
- About The IMRN. (n.d.). Retrieved from https://misophonia-research.com
- Cartreine, J. (2017, April 21). Misophonia: When sounds really do make you “crazy”. Retrieved
- from https://www.health.harvard.edu/blog/misophonia-sounds-really-make-crazy-2017042111534
- Dresden, D. (n.d.). Misophonia: What it is, symptoms, and triggers. Retrieved from
- https://www.medicalnewstoday.com/articles/320682.php
- Like Nails on a Chalkboard: A Misophonia Overview. (n.d.). Retrieved from
- https://iocdf.org/expert-opinions/misophonia
- Misophonia. (n.d.). Retrieved from https://www.spdstar.org/basic/misophonia
- https://en.wikipedia.org/wiki/Misophonia
پیشنهاد می کنیم تماشای ویدیوهای روانشناسی نوکو را از دست ندهید.
Hi my friend! I want tto say that this article is amazing, great written and include approximately all important infos.
I’d like to see mlre posts like this .