علائم زایمان

0
1532
علائم زایمان
علائم زایمان

مامای همراه

در هفته های آخر بارداری انقباضاتی که در اوایل بارداری وجود داشتند پر رنگ تر شده و ممکن است حتی دردهایی نیز ایجاد کنند که به این درد ها به اصطلاح دردهای براکستون هیکس می گویند و مادران فکر می کنند که دردهای زایمان شروع شده اما در واقع این دردها، درد کاذب هستند.
می خواهیم در ادامه نشانه های زایمان را توضیح دهیم تا با وجود هر یک از آن ها سریعا به بیمارستان مراجعه و پزشک خود را مطلع کنید.

شروع درد زایمان

معمولا درد های زایمان از هفته 37 شروع میشوند اما امکان دارد که درد زایمان تا هفته 41 نیز شروع نشود که در این صورت بعد از این موضوع پزشک القاء زایمان را مد نظر قرار می دهد.
زمان شروع درد زایمان به طور دقیق مشخص نیست، ممکن است زایمان زودرس یعنی قبل از 37 هفته صورت بگیرد و یا ممکن است زایمان بعد از 41 هفته به زایمان دیررس منجر شود، پس زمان دقیق شروع درد مشخص نیست ولی پزشک با محاسبه زمان دقیق سن حاملگی (Gestational Age) می تواند شما را آگاه کند که احتمال دارد زایمان شما فرا برسد.

 

علائم زایمان

انواع انقباض

همان طور که در بالا توضیح داده شد ما دو نوع انقباض داریم:

  1. انقباضی که منجر به زایمان می شود که به این نوع از انقباض، انقاباضات زایمان گفته می شود.
  2.  انقباض براکستون هیکس یا همان انقباضات کاذب.

درموارد انقباضات زودرس یا شدت گرفتن انقباضات براکستون هیکس حتما به پهلوی چپ دراز بکشید چرا که باعث خونرسانی بهتر به رحم و جنین می‌شود.
چند لیوان بزرگ آب بنوشید و حتما تغییر پوزیشن را مد نظر قرار دهید مثلا اگر به صورت سرپا هستید روی صندلی بنشینید و استراحت کنید، اگر جایی نشسته اید حتما به پهلوی چپ دراز بکشید.

علائم زایمان

چه هورمون هایی در بدن باعث ایجاد انقباض زایمان یا درد های واقعی می‌شوند؟

در زمان فرا رسیدن درد دو نوع هورمون در انجام انقباضات واقعی یا درد زایمان دخیل هستند که این هورمون ها اکسی‌توسین و پروستاگلاندین ها هستند و به طور طبیعی از بدن ترشح میشوند.
اکسی‌توسین هورمونی است که وقتی زمان زایمان فرا برسد از بدن مادر به صورت طبیعی ترشح می شود اما اگر زمان زایمان تا هفته 41 به بعد فرا نرسد یا پزشک به دلایل طبی مانند پره‌اکلمپسی (مسمومیت بارداری) تمایل به انجام زایمان را مد نظر قرار دهد و یا نیاز به ختم بارداری باشد؛ حتما باید از نوع صناعی (ساخته شده در آزمایشگاه) این هورمون که در نظر خیلی از مادران به اسم “آمپول فشار” می باشد استفاده کنیم.
نوع صناعی آمپول اکسی‌توسین 10mg است که با توجه به نیاز مادر به صورت ترکیب با سرم تجویز می شود.

هرگز نباید داروی اکسی‌توسین به صورت عضلانی (بولوس) یا مستقیم به صورت وریدی (داخل رگی) تجویز شود، چون ممکن است شوک کشنده ای به همراه داشته باشد.
هورمون پروستاگلاندین نیز سبب حفظ درد های ایجاد شده به وسیله هورمون اکسی‌توسین میشود .
این هورمون ها در درد های زایمان ترشح می شوند اما در درد های براکستون هیکس ترشح نمی شوند.

علائم زایمان

  •  انقباضات شکم و درد اولین و اصلی ترین نشانه ی زایمان است اما همان طور که در بالا گفته شد ممکن است با لیبر کاذب یا همان انقباضات براکستون هیکس اشتباه گرفته شود.
  • دردهای زایمان منظم تر و شدت آن ها بیشتر از انقباضات براکستون هیکس می‌باشد و حدود 30 ثانیه طول می کشد، در ادامه با قوی تر شدن انقباضات منظم رو به رو می شویم که این انقباضات 30 تا 90 ثانیه طول می کشد و فاصله ی بین هر انقباض 5 دقیقه یا کمتر است.

 

علائم زایمان

در صورت وجود این علائم سریعا به بیمارستان مراجعه کنید:

  • خونریزی و ترشحات از واژن: در صورت دیدن یک خلط موکوسی و خون همراه آن، ممکن است دفع این موکوس خونی که در طی بارداری دهانه رحم را می پوشاند و در اصطلاح علمی به آن پلاک موکوسی یا BLOODY SHOW نیز گفته می شود رخ دهد.
    در صورت هر گونه ترشح خونی یا غیر خونی با و یا بدون انقباضات به بیمارستان مراجعه کنید.
  •  پاره شدن کیسه آب یا به اصطلاح علمی راپچر شدن کیسه آب : قبل از شروع درد یا حتی زودتر از زمان موعد زایمان ممکن است کیسه آب پاره شود. خروج هر گونه آب از واژن و خیس شدن لباس زیر در هفته های آخر بارداری می‌تواند حاکی از پاره شدن کیسه آب باشد و در صورت بروز این علائم نیز سریعاً خود را به بیمارستان برسانید.
  •  اسهال : معمولا در شروع درد تولید هورمون پروستاگلاندین که باعث نرم شدن سرویکس (دهانه‌ی رحم) میشود سبب نرم شدن و تحریک بیش از پیش روده ی بزرگ شده و همین مورد سبب اسهال در بین درد ها می شود.
  •  دمای بدن مقداری افزایش میابد و به دلیل انقباضات حالت گرگرفتگی ایجاد می شود ولی باید حتما افزایش دما بالای 38 درجه را مد نظر قرار بدهیم زیرا ممکن است به دلیل پاره شدن کیسه آب، عفونت از پایین به بالا به صورت بالارونده صورت بگیرد.
  •  افزایش حرکات جنین به دلیل تطابق با وضعیت لگن صورت گرفته و باعث خروج جنین می شود.

زایمان زودرس

مادران عزیز شما باید در صورت وجود این علائم سریعاً پزشک خود را مطلع کنید و به بیمارستان مراجعه کنید گاهی این دردها و آبریزش و خونریزی موکوسی قبل از 37 هفته رخ میدهد که می تواند حاکی از زایمان زودرس باشد و در صورت وجود هر یک از این علائم نمی‌شود جلوی زایمان خود به خود را با دارو یا روش های دیگر گرفت.
شما میتوانید قبل از 37 هفته و یا در صورت کوچک بودن جنین به بیمارستان مراجعه کرده و از روش های علمی و استفاده از بعضی از دارو هایی که به رسیدن بلوغ ریه نوزادتان کمک می کند؛ استفاده کنید.

ویزیت آخر بارداری

در ویزیت آخر بارداری پزشک معمولاً شما را از نشانه های انقباضاتی که حدوداً 30 تا 90 ثانیه طول می کشد به علاوه آبریزش حتی تا چند قطره و خونریزی و خلط خونی آگاه می کند و حتی ممکن است خونریزی زیادی اتفاق بیفتد.
در صورت وجود هر یک از این علائم خطر مانند خونریزی، لکه بینی، سردرد، درد اپی گاستر(بالای معده)، تاری دید و… حتما به مراکز درمانی یا پزشک خود مراجعه کنید.

ویدیوهای مرتبط:

لینک های مرتبط

en.wikipedia.org/wiki/Childbirth

مامای همراه

سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید