ویروس کرونا چینی جدید، از خانواده ویروس سارس پس از شیوع این بیماری در شهر ووهان چین در ماه دسامبر تاکنون هزاران نفر را مبتلا کرده است. از نظر لیو پون دانشمندی که برای نخستین بار این ویروس را کشف کرده، این بیماری احتمالا از یک حیوان آغاز شده و در انسانها شیوع پیدا کرده است.
پون، ویروسشناس در گروه بهداشت عمومی دانشگاه هنگ کنگ میگوید:
“این ویروس منجر به ذاتالریه میشود همان طور که میدانیم به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمیدهد.کرونا ویروس در مقایسه با سارس 10% باعث مرگ افراد میشود.”
مشخص نیست که کروناویروس ووهان تا چه حد مرگبار خواهد بود، اما نرخ مرگ و میر در حال حاضر از مرس و سارس پایینتر است. طبق گفته کارشناسان، این نرخ با شیوع ویروس تغییر خواهد کرد.
سازمان بهداشت جهانی توصیههایی را برای آمادگی کشورها در برابر ویروس کرونا و نحوه اطلاع از بیماری و درمان بیماران ارائه داده است.
آنچه باید درباره کروناویروس بدانید:
ویروس کرونا چیست؟
کروناویروسها گروه بزرگی از ویروسها هستند که در میان حیوانات شایعاند. در موارد نادر، طبق گفته دانشمندان به آنها زونوتیک گفته میشود. بدین معنی که میتوانند از حیوانات به انسانها منتقل شوند. (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده)
علائم ویروس کرونا
علائم کرونا ویروس شبیه به یک سرماخوردگی معمولی است و معمولا باعث آسیب خفیف تا متوسط دستگاه تنفسی فوقانی می شود. این علائم شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، احتمالا سردرد و شاید تب هستند که ممکن است تا چند روز ادامه پیدا کنند.
در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف، افراد سالمند و کودکان این ویروس میتواند سبب آسیب جدی دستگاه تنفسی مثل برونشیت یا ذات الریه شود.
تعدادی از کروناویروس ها برای انسان کشنده هستند.
سندرم تنفسی خاورمیانه MERS
سندرم تنفسی خاورمیانه که با عنوان مرس شناخته می شود و علائمش بسیار شدید تر است، برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه گزارش شد. مرس هم منجر به مشکلات تنفسی می شود. طبق آمار از هر ۱۰ بیمار مبتلا به مرس سه تا چهار نفر جان باخته اند.
سندرم تنفسی حاد یا سارس
سندرم تنفسی حاد یا سارس نیز نوع دیگری از کروناویروس است که می تواند منجر به علائم شدیدتر شود. اولین مورد در استان گوانگدونگ در قسمت جنوبی چین گزارش شد و طبق سازمان بهداشت جهانی سارس منجر به مشکلات تنفسی و نیز اسهال، خستگی، تنگی نفس، ناراحتی تنفسی و نارسانی کلیه میشود. نرخ مرگ میر سارس با توجه به سن بیمار ۰-۵٪ است و افراد سالخورده آسیب پذیر تر هستند.
کروناویروس ووهان
کروناویروس ووهان نسبت به سارس و مرس کم خطرتر است و پیشرفت علائم مدت بیشتری طول میکشد. پیتر هاربی پروفسور بیماری های عفونی نوظهور در دانشگاه آکسفورد توضیح میدهد : “کرونا ویروس به مدت یک هفته منجر به سرفه معمولی و به دنبال آن تنگی نفس میشود و فرد به بیمارستان مراجعه میکند. تاکنون وضعیت ۱۵ تا ۲۰٪ از بیماران وخیم تر شده و به دستگاه برای تنفس نیاز پیدا کرده اند.”
چگونگی شیوع کرونا
ویروس کرونا از طریق تماس حیوان با انسان شیوع پیدا میکند. طبق نظر دانشمندان مرس از شتر و سارس احتمالا از گربه های ولگرد شیوع پیدا کرده است. منبع شیوع کروناویروس ووهان هنوز به طور قطع مشخص نیست.
در مورد انتقال ویروس از طریق تماس بین افراد زمانی که یک فرد با فرد آلوده به ویروس و به طور مثال قطرات سرفهاش تماس پیدا کند به این ویروس آلوده می شود.
با توجه به میزان وخامت ویروس سرفه، عطسه یا لرزش دست ها ممکن است مورد توجه قرار گیرد. همچنین این ویروس از راه تماس با اشیای آلوده به ویروس و سپس دست زدن به دهان، بینی و چشم ها نیز منتقل می شود. در ارتباط هستند. کارکنان بخش بهداشت و درمان که با زباله های بیماران در تماس هستند نیز در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
انتقال کرونا از طریق انسان
انتقال کروناویروس از راه تماس انسانی تایید شده اما کارشناسان در حال بررسی عواملی هستند که منجر به شیوع بیشتر آن میشود و اینکه چه افرادی بیشتر در معرض خطر قرار دارند و چه نوع انتقالی در بیمارستان ها و جوامع بیشتر از همه اتفاق میافتد. پروفسور هوربی می گوید: سارس و مرس بیش از همه در بیمارستان ها گسترش یافتند. همچنین بعضی از افراد این ویروس را به شدت پراکنده می کنند.
چه افرادی تحت تاثیر ویروس کرونا قرار میگیرند؟
مرس، سارس و کروناویروس منجر به بیماریهای شدیدتر در افراد سالمند میشوند، اگرچه در مورد جدیدترین شیوع آنها هنوز قطعیتی حاصل نشده است. تاکنون، کروناویروس ووهان در بین کودکان گزارش نشده و به طور میانگین در افراد بالای 40 سال به ثبت رسیده است.
درمان ویروس کرونا
- با وجود انجام تحقیقات، هیچ درمان خاصی وجود ندارد. در بیشتر موارد، علائم خود به خود برطرف میشوند و طبق توصیه کارشناسان، سریعتر به مراقبتهای پزشکی نیاز است. اگر علائم تشدید پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه کنید.
- با تجویز داروهای ضد درد و تب احتمالا علائم بیماری برطرف خواهد شد. اتاق مرطوب یا دوش آب گرم نیز به درمان سرفه و گلودرد کمک میکند.
- همچنین، نوشیدن زیاد مایعات، استراحت و خواب نیز توصیه میشود.
آیا باید در مورد کروناویروس نگران بود؟
طبق نظر نیل فرگوسن، پرفسور زیست شناسی ریاضیاتی در کالج امپریال لندن، نرخ مرگ و میر کروناویروس ووهان از مرس و سارس کمتر است. با این وجود، میتوان آن را با آنفولانزای اسپانیایی 1918 مورد مقایسه قرار داد. فرگوسن میگوید: ” این موضوع یک بحران جهانی است. هنوز از وخامت این مسئله کاملا آگاه نیستیم. نرخ مرگ و میر به دلیل حجم عظیمی از موارد خفیفتر که هنوز در حال یافتن آنهاییم پایین تر است.” اما او تصریح کرد: “ویروس های جدید بسیار سریع تر در میان جمعیت شیوع پیدا میکنند.”
چطور میتوان از ویروس کرونا جلوگیری کرد؟
تاکنون هیچ نوع واکسنی علیه این خانواده از ویروسها وجود نداشته است. آزمایشها در مورد واکسن مرس نیز در حال انجام است. موسسه ملی سلامت آمریکا در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونای جدید است اما این امر به چندین ماه زمان برای انجام آزمایشها نیازمند است و احتمالا بیش از یک سال طول میکشد تا در دسترس قرار گیرد.
- با دوری از افراد بیمار احتمال ابتلا به این ویروس در شما کمتر خواهد شد. بهتر است از لمس چشمها، بینی و دهانتان خودداری کنید و به طور مرتب دستهایتان را حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- آگاهی کلید اصلی جلوگیری از این ویروس است. اگر بیمار شدهاید و به دلیل سفر به مناطق آلوده یا ارتباط با افراد بیمار احساس میکنید به کروناویروس ووهان مبتلا شدهاید حتما به پزشک اطلاع دهید و به دنبال درمان باشید.
- در زمان عطسه و سرفه جلوی بینی و دهانتان را بگیرید و سطوح و اشیایی که لمس میکنید را ضدعفونی کنید.
- در صورت سفر به چین، به علائم کروناویروس توجه کنید و از بازار حیوانات که شیوع ویروس از آنجا آغاز شده دور بمانید.
تاثیر ویروس کرونا بر بارداری
در زنان باردار، کروناویروسهای حادتر مرس و سارس ممکن است خطرناک باشند. طبق تحقیقات انجام شده در سال 2014، زنان باردار آلوده به مرس در بعضی موارد جنین مرده به دنیا میآورند.
مطالعه انجام شده در سال 2004 نشان داده، بیماریهای مرتبط با سارس در مواردی با سقط، مرگ مادر و بیماریهای خطرناک مادر مرتبط هستند.
کروناویروس و گربه، سگ و سایر حیوانات:
حیوانات خانگی میتوانند به کروناویروس آلوده شوند و این عفونت را تشدید کنند. گاهی اوقات این ویروسها به بیماریهای مرگبار منجر میشوند. طبق یک مطالعه در سال 2011، یکی از این ویروسها منجر به پریتونیت عفونی گربهسانان میشود و پنتروپیک کنین کروناویروس (pantropic canine coronavirus) نیز میتواند سگها و گربهها را آلوده کند.
این مطالعه نشان داده، گربهها به سارس آلوده میشوند اما علائم سارس در هیچ یک از آنها پیشرفت نمیکند. کروناویروس گربهسانان معمولا بدون علامت است اما احتمالا منجر به اسهال خفیف میشود. پریتونیت عفونی گربهسانان یا FIP، ممکن است در گربهها با علائمی شبیه به آنفولانزا ظاهر شود اما در موارد شدیدتر منجر به نارسایی اندامها میشود که مسری نیست و از حیوان به حیوان یا فرد به فرد منتقل نمیشود.
تحقیقات نشان داده، پنتروپیک کنین کروناویروس ممکن روی گربهها و سگها تاثیر داشته باشد و احتمالا در سگها کشنده است.به نظر میرسد این ویروسهای خاص سگ و گربه به انسانها شیوع پیدا نمیکنند.
مامای اختصاصی آنلاین
در این شرایط نوکو این امکان را برای مادران باردار بوجود آورده که بتوانند یک مامای اختصاصی آنلاین داشته باشند و تمام مشکلات و دغدغه هایشان را از طریق اپلیکیشن نوکو که روی گوشی تلفن همراه یا تبلت نصب می شود با مامای اختصاصی خود یا همان همپای مادر نوکو در میان بگذارند و با خیال راحت و آرامش در منزل بمانند و توسط مربی اختصاصی راهنمایی بشوند.
سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا ۲ سال می پردازد.
نصب اپلیکیشن نوکو و استفاده از مامای اختصاصی رایگان
شما مادران عزیز می توانید برای بهره مندی از سرویس مامای اختصاصی آنلاین نوکو اپلیکیشن نوکو را نصب و در گزینه سرویس ها ، همپای مادر را انتخاب کرده و از خدمات رایگان ۱۰ روزه آن استفاده کنید.
منبع : CNN Health
موقعی که لباسامون تو مترو یا اتوبوس به جایی میخوره وقتی برگشتیم اونارم باید بشوریم ؟ یا ضد عفونی کنیم؟ یا خود بخود ویروس کرونا تو سطوح از بین میره؟
بهتره حتما لباس هاتون رو از تن خارج کنید و همه اونها رو بشورید. همین کفایت می کنه. مدت زمان زنده موندن ویروس در سطوح مختلف متفاوت هست. بنابراین نمیشه زمان دقیقی رو تعیین کرد.
از کودکان چطور مراقبت کنیم؟ مدام راه میره و دستش رو به همه چی میزنه بعد میزنه به دهان و چشمش
تا حد ممکن از منزل خارج نشید . تمام منزل رو ضذ عفونی کنید . مراقب وسایلی که وارد منزل میکنید باشید تا خدای نکرده آلودگی در منزل منتشر نشه.
سيستم ايمني بچه ها كه خيلي قوي نيست پس چرا اعلام شده كه دچار اين بيماري نخواهند شد
این سوالیه که محققا هم هنوز پاسخی براش ندارن. همونطور که می دونید ویروس ها از طریق دی ان ای سلول موجود میزبان منتشر میشن پس ممکنه به همین مساله مربوط باشه
حدودا تا كي بايد اين موارد احتياطي رو رعايت كرد يا اينكه به قولي وضعيت نرمال شده!!!
زمان عادی شدن رو فقط از خبرگزاری های معتبر و با منشا خبری از سازمان بهداشت جهانی پیگیری کنید.
ويروس كرونا چه مدت روي سطوح باقي مي مونه؟
موندن ویروس کرونا روی اجسام با جنس ها و بافت های مختلف متفاوت هست. منابع مختلف در حال حاضر زمان متفاوتی رو اعلام می کنن.
پست بعدی نوکو حتما به این مقوله خواهد پرداخت
درسته که با گرم شدن هوا این ویروس از بین میره؟ یعنی هوا تا چه دمایی برسه این ویروس نابود میشه؟
ساختار بدنه ویروس ها از پروتئین هاست. بنابراین با گرم شدن هوا و تابش خورشید ، بدنه ویروس ها تحلیل میره. اگر دمای هوا به بالای 20 درجه برسه و رطوبت هوا هم کاهش پدا کنه عملا ویروس ها نمی تونن درمحیط زنده بمونن
آیا درسته که این ویروس با افزایش دما از بین میره؟ یعنی هوا حدودا تا چه دمایی برسه این ویروس نابود میشه؟
این قضیه حیوان خانگی هم بگین تو مطلبتون خیلی ضد و نقیض داره
منابع مختلف ادعاهای مختلفی داشتن. ویروس های کرونا قبلا از طریق گربه ها و سایر حیوانات منطق شدند. برای مثال سارس که یک ویروس کرونا محسوب میشه از طریق گربه های خیابانی منتقل شد به انسان. اما اینو بدونید که حیواناتی که واکسینه میشن بیشتر ممکنه از انسانها بیماری بگیرن تا اینکه انسانها رو بیمار کنند. لطفا مقاله بعدی وبلاگ رو که پاسخ دقیق سوال شماست رو از دست ندید.
شستن دستها با آب و صابون كافيه يا بعدبايد ضدعفوني هم كرد؟
با توجه به اینکه بدنه ویروس ها از چربی ساخته شده ، به راحتی با شوینده های معمولی هم از بین میره. بنابر این بعد از شستشو حتما نیازی به ضد عفونی نیست. ضد عفونی کردن و استفاده از ژل های ضد عفونی در هنگام کار روزانه و در بازه های یک ساعته ریسک تماس دست با اشیا یا سطوح آلوده و تماس با چشم و دهان رو کاهش می ده.
اگر علائمي مشاهده شد بايد حتما به بيمارستان مراجعه كرد ؟؟
در حال حاض کشور در شرایط بسیار بحرانی قرار داره. بیمارستان ها و خدمات بهداشت عمومی ظرفیت مقابله با این ویروس رو ندارند و نرخ سرایط و سرعت فراگیری اون بیمارستان ها رو به یکی از نا امن ترین مکان ها تبدیل کرده. ضمن اینکه هنوز هم دارویی برای درمان و کنترل این ویروس پیدا نشده. تعدادی بیمارستان در هر شهر برای مراجعه معرفی شدند من جمله بیمارستان ممسیح دانشوری. اما واقعا مشخص نیست چقدر خود بیمارستان از لحاظ بهداشت و امکانات عالی باشه.
ضد عفونی با الکل صنعتی هم مفیده یا نباید ازش استفاده کنیم؟ چون الکل سفید نایاب شده جدیداً…
طبق آخرین اطلاعیه ای که از وزارت بهداشت و مراکز درمانی منتشر شده، الکل صنعتی به شدت خطناک هست و لمس اون باعث جذب پوستی و موجب کوری و مسمومیت شدید میشه.
لطف به هیچ وجه استفاده نکنید و به دیگران هم اطلاع رسانی کنید.
بیشتر آدم از ترسش یه چیزیش میشه تا خود مریضی رو بگیره
من از صفخه اینستاگرامتون اومدم خیلی خیلی ممنونم بابت این کاری که راه انداختین با اینکه پسرم نیازی به این سرویس ندارن اما مطمئنم خیلی کاربردیه