تاریخ امروز:سه شنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۸
نوکو

نگاهی خلاقانه، برای حفظ ایمنی در آیین کهن چهارشنبه سوری (بخش دوم)

آجیل چهارشنبه سوری

یکی از کارهایی که در چهارشنبه سوری انجام میگیرد تهیه آجیل چهارشنبه سوری است،

تخمه هندوانه، تخمه کدو، پسته، فندق، بادام، نخودچی، تخمه خربزه، گندم و شاهدانه را روی آتش بو داده و می‌خورند .
این آجیل شور و شیرین، مانند آجیل مشگل گشاست، یعنی علاوه بر مواد اصلی بو داده شور و شیرین، به آن برگه هلو و زردآلو، قیسی، کشمش سبز، مویز، باسلـُق، پسته و بادام، فندق بو نداده، نقل، شکرپنیر، و مغز گردو هم اضافه می کنند.
تهیه این آجیل را برای استجابت یک مراد نذر می کنند و خوردن این آجیل در شب چهارشنبه سوری به اعتقاد مردم باعث شگون و خوش یمنی است.
امروزه اصطلاح نمک‌گیر شدن و نان و نمک کسی را خوردن و در حق وی خیانت نورزیدن، از همین باور سرچشمه گرفته‌ است.
زنانی که نذر و نیازی می کردند در شب چهارشنبه آخر سال، آجیل چهارشنبه سوری می خرند و میان خویش و آشنا پخش کرده و می خورند.
جالب است که به هنگام پاک کردن آجیل یا قسمت کردن آن قصه مخصوص آجیل چهارشنبه سوری، معروف به قصه خارکن را برای کودکان و خانواده تعریف میکنند .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *