5 تاثیر والدین هلیکوپتری

3
2779
نوکو
نوکو

 

امروزه , بسیاری از نوجوان ها احساس میکنن والدین اونها بیش از حد ازشون محافظت میکنن. والدین هلیکوپتری , اصطلاحیه که در مورد پدر و مادرهایی که به شدت مواظب زندگی کودک هستن به کار میره. این والدین , بسیاری از تجارب و آگاهی های کودک رو تحت کنترل قرار میدن. بعضی از افراد بر این عقیدن که این نوع شیوه ی تربیتی باعث میشه کودک به صورت ایمن بزرگ شه. با این حال , عدم اجازه به کودک برای تجربه در زندگی , عواقب ناگواری رو به همراه داره. من در محلی بزرگ شدم که این نوع شیوه ی تربیتی در اونجا رایج بود و برای بزرگسال ها یه موضوع عادی به حساب میومد. اخبار, به طور دائم نشون میده دانش آموزان در سال های اخیر با فشار و اضطراب شدید مواجه هستن. من دوستانی داشتم که همیشه برای عملکرد عالی در مدرسه تحت فشار بودن و مجبور بودن بیشتر درس بخونن و از تعاملات اجتماعی دور باشن. با دیدن عواقب منفی بر اونها , فکر میکنم بعضی از پدر و مادر ها بیش از حد به کودک سخت میگیرن. در این بخش , 5 تاثیر والدین هلیکوپتری رو به شما توضیح میدیم.

برای تصمیم گیری , به شدت به والدینتون وابسته اید

والدین هلیکوپتری , تمایل دارن تا به جای کودک , تصمیم گیری های مهم رو انجان بدن و به کودک اجازه ی این کار رو نمیدن. اونها از اشتباه کردن کودک میترسن. اونها فکر میکنن اگه بتونن از ابتدا مانع از بروز یه حادثه شن , باید این کار رو انجام بدن. اگه این پدر و مادرها تا زمان بزرگسالی به جای فرزندشون تصمیم گیری کنن, کودک هیچ شانسی برای مستقل شدن و اداره ی زندگیِ خودش پیدا نمیکنه. در این وضعیت , فرد برای انجام همه ی امور به والدینش نیاز داره. با این حال, ممکنه پدر و مادر بهترین قضاوت رو نداشته باشن و شما رو به انجام کاری هدایت کنن که علاقه ای به اون ندارید.  این وابستگی , مانع از بزرگ شدن میشه و عملکرد فرد در جامعه رو کاهش میده.

از مهارت های زندگی عقب می افتید

از اونجایی که والدین هلیکوپتری از نزدیک همه ی کارهای شما رو تحت نظارت قرار میدن , ممکنه در مهارت های مهم زندگی در دوران بزرگسالی مثل برقراری ارتباط با دیگران پیشرفت نکنید. این مسئله , نتیجه ی مستقیم وابسته بودن بیش از حد به دیگرانه. بدون توانایی جستجو در دنیای پیرامون , از بسیاری از تجارب و درس های مهم زندگی باز میمونید. برای مثال , اگه مادرتون بگه باید با دوستانتون قطع رابطه کنید و شما بدون اینکه دلیل این موضوع رو بپرسید از دستور مادرتون پیروی کنید , نمیتونید یاد بگیرید که چطور باید دوستانتون رو قضاوت کنید و تاثیرات بدی که در اطرافتون وجود داره رو متوجه نمیشید.

دچار اضطراب و افسردگی شدید میشید

اگه یه نفر به طور مداوم شما رو تحت نظارت قرار بده , احتمالا دچار افسردگی و اضطراب میشید. بسیاری از تحقیقات نشون داده , دانشجویانی که در دوران ابتدایی زندگیشون تحت نظارت بیش از حد والدین قرار داشتن , بیشتر به اضطراب و افسردگی دچار میشن. اضطراب در نسل های جدید رو به افزایشه. در دوران دبیرستان , شخصا افرادی رو میشناختم که در ساعت 1 شب میخوابیدن و علاوه بر این دوستانی داشتم که در فعالیت های مختلف مشارکت داشتن و تا نصف شب به خونه برنمیگشتن. عوامل بسیاری باعث ایجاد اضطراب شدید در محیط های آموزشی میشه. ممکنه نظارت بسیار نزدیک , باعث احساس ناخوشایند در کودک شه. این کودکان از ناامید کردن والدین وحشت دارن و فکر میکنن شاد کردن پدر و مادر از حفظ سلامتیشون مهم تره. دلیل این موضوع هر چه که باشه , والدین هلیکوپتری به جای راحتی فرزندشون , بیشتر باعث اضطراب در اونها میشن.

عزت نفس و اعتماد به نفس شما ضعیف میشه

والدین هلیکوپتری , تا جایی که میتونن به جای فرزندشون تصمیم گیری های مهم رو انجام میدن. اگه قادر نباشید موضوعات مختلف رو خودتون درک کنید , نمیتونید احساس هویت مناسبی پیدا کنید. تربیت به این شیوه , شما رو از زندگی اجتماعی دور میکنه و تنهایی و انزوا رو افزایش میده. این موضوع منجر به ضعف اعتماد به نفس و عزت نفس در شما میشه. در این شرایط , شما در همه ی تصمیمات, از جمله تصمیم گیری های روزانه در مورد انتخاب لباس و غذا دچار شک و تردید میشید. عدم اعتماد به نفس به زندگی آینده ی شما آسیب میزنه چون نمیتونید خودتون رو بشناسید. در نتیجه , مسیر شغلی و اهداف زندگی شما تار میشن و زندگی رضایت بخشی رو تجربه نمیکنید.

نسبت به والدینتون احساس تنفر میکنید

به عنوان یه کودک , باید یاد بگیرید تا مستقل باشید و در جهان اطرافتون جستجو کنید. زمانی که والدین این شانس رو از شما میگیرن و شدیدا شما رو کنترل میکنن , ممکنه در بزرگسالی نسبت به اونها احساس تنفر پیدا کنید. با این شیوه ی تربیتی , از فرصت های رشد باز میمونید. همچنین, کنترل شدید کودکان , منجر به سرکش شدن در دوران نوجوانی میشه. در بعضی از موارد , ممکنه پیروی از دستورات پدر و مادر رو متوقف کنید و با افرادی ارتباط پیدا کنید که تاثیر بدی بر شما میذارن. متاسفانه , با وجود اینکه این کودکان تمایل دارن تا از کنترل والدین هلیکوپتری خارج شن, اما اغلب اونها , بینش لازم برای تشخیص خوب و بد رو در اختیار ندارن. در نهایت , هم پدر و مادر و هم کودکان از این شیوه ی تربیتی صدمه میبینن. والدین , به دلیل رد شدن از طرف فرزندشون دچار رنجش میشن و کودک به دلیل قرار گرفتن تحت کنترل بیش از حد احساس بدی پیدا میکنه.

این رابطه ی ناسالم در صورت عدم تغییر , مشکلات شدید تری رو به همراه میاره. برای حل این مسئله روش های مختلفی وجود داره. ابراز محبت و ارتباط مکرر , کلید داشتن یه رابطه ی سالم بین والدین و کودکه. به خصوص , در زمانی که حدود انتظارات مشخص شده باشه. پدر و مادر , باید سعی کنن تا داشتن اعتماد به نفس رو به فرزندشون آموزش بدن و اون رو برای کسب تجربه تا حدودی آزاد بذارن.  والدین باید برای تربیت کودک از رویکرد بِینابین استفاده کنن. در صورتی که والدین به طور کامل شما رو آزاد بذارن و تصور کنن زندگی مهارت های لازم رو به شما آموزش میده , شما دچار اشتباه و عدم مسئولیت پذیری میشید. با این حال , استفاده از قوانین و راهنمایی هایی بیش از حد هم روش تربیتی مناسبی نیست. در صورتی که احساس میکنید والدین شما جزو والدین هلیکوپتری هستن , بهتره سریع تر برای حل این مسئله اقدام کنید تا به این ترتیب, این شیوه ی تربیتی تغییر کنه و پدر و مادر نقش حمایتی موثری در زندگی شما داشته باشن.

3 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید