Hpv یا زگیل تناسلی چیست؟ روش های جلوگیری و درمان آن

0
1518
زگیل تناسلی
Human papillomavirus (HPV) is a DNA virus from the papillomavirus family. 3D illustration

Hpv یا زگیل تناسلی  (ویروس پاپیلومای انسانی)  یکی از شایع ترین بیماری های جنسی است. که اکثر زنان در سنین باروری بعد از شروع فعالیت جنسی به آن آلوده می‌شوند. این عفونت ممکن است علامت دار و یا بدون علامت باشد. در اکثر موارد بدون علامت است و هنگامی که سیستم ایمنی بدن ضعیف می‌شود دانه‌های زگیل در ناحیه‌ی تناسلی ظاهر می‌شوند.

روش انتقال

شایع‌ترین و یکی از راه‌های عمده‌ی انتقال، نزدیکی جنسی ست. در دوران بلوغ تا یائسگی شایع‌ترین بیماری مقاربت جنسی زگیل تناسلی و یاhpv می‌باشد.
ویروس hpv که عامل زگیل تناسلی‌ست انواع متعددی دارد. اما شایع ترین نوعی که به وسیله‌ی آن فرد به سرطان دچار می‌شود نوع 16 و 18 ست که با خطر بالای سرطان دستگاه تناسلی و جنسی و مقعد و دهان همراه است. معمولا hpv های نوع 6 و 11 عامل بروز زگیل‌های مخاطی-جلدی دستگاه تناسلی خارجی هستند. همان‌طور که گفته شد این عفونت در خانم‌ها ممکن است بی علامت باشد. بنابراین بهترین راه برای پی بردن به آن پاپ اسمیر یا تست سرطان دهانه رحم می‌باشد که به طور متوسط هر 3 سال یکبار حتماً باید انجام شود.

روش پیشگیری 

بهترین راه پیشگیری از این بیماری رعایت بهداشت در رابطه‌ی جنسی و پرهیز از روابط جنسی متعدد و پر خطر است و حتی تماس با پوست آلت جنسی فرد مبتلا به این بیماری یکی از راه‌های انتقال آن است. پس بهترین راه آموزش و آگاه‌سازی نکات بهداشت جنسی‌ست.
این بیماری از راه تماس پوستی در رابطه‌ی جنسی همراه دخول و یا بدون دخول منتقل می‌شود این ویروس بیشتر در آلت جنسی و مقعد وجود دارد و تجمع کمتری در ناحیه‌ی دهان و گلو دارد.

دوره کمون این ویروس 4 هفته تا 8 ماه می‌باشد. پس بعد از تماس با ویروس ممکن است حتی تا 8 ماه بعد یا بیشتر این بیماری بروز کند.
درمان این بیماری معمولاً با محلول اسید تری کلرواستیک یا اسید بی کلرواستیک به صورت موضعی بر روی زگیل‌ها هفته‌ای یک‌بار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تعدای از پزشکان که کرایوتراپی، یا اکسیدیون با جراحی و تخریب لیزری را توصیه می کنند.
همچنین می‌توان از کرم ایمی کیمود و یا ژل و محلول پودوفیلوکس استفاده کرد.

ایمونیزاسیون

دو نوع واکسن غیر فعال شده‌ی hpv یا زگیل تناسلی وجود دارد:

 

  1. نوع چهار ظرفیتی(Gardasil) که از نوع 6، 11، 16 و 18 محافظت می‌کند.
  2. نوع دوظرفیتی (cervarix) که از نوع 16 و 18 محافظت می‌کند.

هر دوی این واکسن ها با رژیم 3 روزی به کار ‌می‌روند. با تجویز آن‌ها در مردان 26ساله  و در زنان 45 ساله  کمتر مصونیت مؤثرتری ایجاد می‌کند(گزارش سازمان بهداشت جهانی WHO). پس بعد از 26 سالگی هم بهتر است واکسن زده شود ولی قبل این سن به خصوص در دوره‌ی نوجوانی تجویز واکسن با کارایی بیشتری گزارش شده است.
تجویز این واکسن ها به زنان حامله توصیه نمی‌شود، اما ارتباطی بین واکسیناسیون hpv و خطر سقط وجود ندارد. زنان شیرده می‌توانند واکسن را دریافت کنند. اگر بعد از آغاز روند واکسیناسیون مشخص شود که زن حامله بوده است باید تجویز بقیه‌ی دوزها تا بعد از زایمان به تأخیر انداخته شود.

کلام آخر

همانطور که گفته شد ویروس hpv یک بیماری خطرناکی می‌باشد که باعث ایجاد سرطان دهانه‌ی رحم یا دهان و مقعد و دستگاه تناسلی می‌شود. پس بهترین روش برای جلوگیری از این بیماری رعایت نکات جنسی و بهداشتی است و اگر شرایط واکسیناسیون را داشتید حتماً واکسن گارداسیل را تهیه و استفاده کنید و خانم‌ها حتماً هر 3 سال یکبار حداقل تست سرطان دهانه رحم یا همان پاپ اسمیر را انجام دهند.

مامای همراه

سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا 2 سال می پردازد.

 

View this post on Instagram

 

. ?زگیل تناسلی (در ۴ اسلاید ورق بزنید) . ?اچ پی وی (HPV) یا زگیل ناحیه دستگاه تناسلی از بیماری های شایعی است که به تازگی در جامعه در باره آن اطلاع رسانی می شود . این بیماری اگر جدی گرفته نشود ممکن است منجر به مشکلات جدی و حتی سرطان شود . در این ویدیو دکتر مشکینی به توضیح پیرامون این بیماری می پردازد . . ?برای دیدن ویدیوهای بیشتر به وب سایت نوکو مراجعه کنید. www.noko.ir . ?نظرات خود در رابطه با این مسئله را در زیر همین پست به اشتراک بگذارید . #بیماری #بیماری_پوستی #اچ_پی_وی #زگیل #زگیل_تناسلی #دکتر_مشکینی#نوکو#بیماریهای_زنان #بیماریهای_مقاربتی

A post shared by NOKO (@noko.ir) on

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید