کودکان بسیار حساس به طور طبیعی دارای توانایی های فوق العاده ای برای همدردی با افرادی هستند که با آنها به راحتی صمیمی می شوند و این ویژگی باعث جذابیت آنهاست. خلاق، متفکر و درخشان، آنها کودکانی با استعداد توانایی درک پیچیدگی ها و ظرافت های زندگی هستند. اگر چه آنها می توانند رفتارهای بالغانه از خود نشان دهند ، اما در عین حال می توانند به شدت مستعد شکست و یا ناراحتی شوند. این موضوع اغلب می تواند خانواده و نزدیکان را تحت تاثیر قرار دهد و آنها ندانند که چگونه باید با این مسئله برخورد کنند .
در این مقاله قصد داریم 5 راهکار را به پدران و مادرانی که فرزند حساس و زود رنج دارند معرفی کنیم :
آنها را به خاطر آنچه هستند دوست بدارید :
کودکان بسیار حساس به راحتی احساس بیگانگی و سرخوردگی میکنند ، چرا که جهان گاهی تبدیل به مکانی پر از قضاوت می شود. در نتیجه، والدین ممکن است از کارشناسان برای حل این موضوع مشاوره بگیرند، اما مسئله ای که عم برای کودکان بسیار حساس است، تشخیص اشتباه است. والدین می توانند سوءاستفاده کنند و معتقد باشند که فرزندشان دچار اختلال دوقطبی یا اختلال دوقطبی می شود یا می توما کودکان حساس با آنها مواجه اند تشخیص اشتباه مشکل انهاست اغلب خانواده ها حساسیت کودک را بیماری های روانی قلمداد میکنند و سعی دارند با درمان دارویی با آن مقابله کنند . اما شناخت بر چسب های آزار دهنده اصل موضوع است .
والدین می خواهند برای فرزندشان «بهترین کار» را انجام دهند، و گاهی اوقات ساده ترین چیزها که مهم است را فراموش میکنند یا نادیده میگیرند مثل درک این موضوع که حساسیت بالا یک استعداد بیولوژیکی است، نه یک انتخاب. فرزند خود را برای آنچه که هست دوستش بدارید ، دوست داشته باشید و تلاش نکنید تا از او یک انسان ” پوست کلفت ” بسازید .
با آنها صبور باشید
دکتر ایلین آرون، نویسنده کتاب شخصیت های بسیار حساس، می نویسد: “اکثر کودکان حساس به نظر می رسد در سازگاری ضعیف باشند، اما در واقع از آنها خواسته می شود که بیش از حد با شرایط سازگار شوند. آنها قبل از تحریکی نیاز دارند که آرامش پیدا کنند چرا که از تحت تاثیر قرار گرفتن می ترسند. “کودکان بسیار حساس، به ویژه هنگامی که با تجربه ای نا آشنا مواجه می شوند، محتاط هستند. در نتیجه، ممکن است زمان بیشتری را برای تصمیم گیری اتخاذ کنند زیرا آنها اطلاعات را به طور کامل پردازش می کنند. برای والدین مهم است که به سرعت برای درمان این کودکان اقدام کنند .
هرگز به کودک فشار وارد نکنید یا در او حس زود رنجی شدید ایجاد نکنید. این کار تنها آنها را بیشتر از پیش تحریک می کند. اگر فرزندتان نسبت به انتخاب و انجام کاری در شرایط بخصوصی دچار تردید شده به او اطمینان دهید که اشتباه کردن جزئی از زندگی ست و حامی او باشید . کودکان بسیار حساس می توانند نسبت به نتایج بالقوه ی انتخاب شان سرزنشگر و نگران باشند. به عنوان یک پدر و مادر، می توانید آنها را به عشق ورزیدن به خودشان آموزش دهید و درک اینکه لازم نیست حتما او فردی کامل باشد .
فرزند خود را برای آنچه که هست دوست بدارید و تلاش نکنید از او یک انسان ” پوست کلفت ” بسازید .
به آنها آموزش دهید که مرزها نگران کننده نیستند
کودکان بسیار حساس بیشتر مستعدند که فردی فداکار و از خود گذشته باشند . در نتیجه، ممکن است زمان حمایت و کمک به دیگران، نیازهای خود را نادیده بگیرند. والدین باید توجه بیشتری به این کودکان کنند چرا که ممکن است آنها احساس سرخوردگی کنند پس والدین باید به آنها ” نه ” گفتن را یاد دهند ، این کار برای حفظ سلامت روحی و جسمی انها ضروری است.
مثال های خوبی وجود دارد که می توان از طریق انها کمک کردن درست را به کودک آموزش دهید . کودک باید ارزش احساس ذاتی خود را بداند و یاد بگیرد برای کمک به دیگران لزوما نیازی نیست که خود را نادیده بگیرد . این موضوع برای والدین مهم است که به آنها کمک کنند تا روی پای خود بایستند و در کمک کردن به دیگران خودشان را نادیده نگیرند .
پیش بینی پذیری و نظم
کودکان بسیار حساس نیاز به پیش بینی پذیری و روند منظم دارند چرا که آنها با موقعیت های جدید به راحتی تحت تاثیر قرار میگیرند. در صورت نیاز مکرر به استراحت در طول فعالیت های اجتماعی،به آنها اجازه استراحت بدهید. هر چه رخداد اجتماعی بزرگتر باشد، زمان بیشتری برای استراحت او لازم است. برای والدینی که چنین کودکانی دارند این نگرانی وجود دارد که کودکان آنها در فعالیت های تفریحی و شاد به اندازه کافی شرکت نمی کنند . اما در حقیقت، این کودکان نیاز به استراحت و آرامش بیشتری برای حفظ تعادل , نسبت به کودکان دیگر دارند . فضای کافی برای رشد به آنها دهید .
نسبت به آنها مهربان باشید و تشویقشان کنید .
برای والدین مهم است که به فرزندشان اعتماد و اعتبار ببخشند و به آنها یاد دهند که شک و تردید نسبت به خودشان به غیر از اینکه افکاری مخرب باشد سود دیگری ندارد. این کودکان به شدت تمایل به خود آگاهی دارند چرا که انها نگران این موضوع اند که شکست های شان چه تاثیری روی نگرش شما بر انها خواهد داشت . معمولا اعتماد به نفس آنها وابسته به عملکردشان است . به عنوان والدین او , حتما باید فضایی را ایجاد کنید که کودک بتواند در آن خطر و اشتباه کند. به او نشان دهید که موفقیت نه سفید است نه سیاه , اما این شکست ها و ناکامی هاست که از او فردی قوی و بهتر می سازد . رویاهای او را تشویق کنید و همیشه حمایت عاطفی خودتان را به او نشان دهید .
سرویس همپای مادر که توسط تیم نوکو راه اندازی شده به صورت آنلاین و شبانه روزی به خدمت رسانی به مادران باردار ، تازه زایمان کرده و دارای فرزند تا ۲ سال می پردازد.